perjantai 25. tammikuuta 2013

Lasagnea texmex -twistillä

Mulla oli taas tällänen kokeileva keittiö -meininki, näin perjantain kunniaksi :)
Päätin siis soveltaa sen sijaan, että olisin tehnyt ihan perinteistä lasagnea :)

Lasagneen laitoin:

Jauhelihakastike:
-800g jauhelihaa (pienissä erissä hyvin ruskistettuna, ruskistin ton satsin 6 erässä)
-500g paseerattua tomaattia
-2pss tacomaustetta (vois tietenkin maustaa itsekin, mutta kun noita valmiita seoksia on,niin laiska pääsee vähemmällä)
-mustapippuria myllystä
-200g valmista salsakastiketta
-keskikokoinen kuullotettu sipuli
-n. 3-4dl vettä

Jauhelihakastike sai kiehua hiljalleen sillä aikaa,kun tein juustokastikkeen.

Juustokastike:
-80g voita
-80g vehnäjauhoja
-1l punaista maitoa (jota käytän ruuanvalmistuksessa aina, jos ei kaupassa satu olemaan vielä parempaa vaihtoehtoa, eli Vanhan ajan täysmaitoa)

Voi sulatetaan kattilassa, sekaan vispataan jauhot ja annetaan hetken kypsyä,jonka jälkeen lisätään maito joukkoon kokoajan sekoittaen. Sitten odotellaan, että kastike paksuuntuu,jonka jälkeen kattila pois hellalta.
Maustoin kastiketta pelkällä suolalla ja sulatin joukkoon 200g cheddarjuustosiivuja.

Seuraavaksi ladoin lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä ja kastikkeita. (itse laitoin kumpaakin kastiketta jokaiseen väliin, mutta toihan on makuasia )
Päälimmäiseksi juustokastiketta ja pinnalle raastoin vielä juustoa, ettei vaan tulis liian terveellistä ruokaa :)

Sen jälkeen laitoin vuoan uuniin, 175 astetta lämpöä. Aikaa en ottanut,kun en koskaan kokkaile kellon kanssa, mutta ruoka on valmis,kun pinta on kauniisti ruskistunut.

Ja vaikka ei malttais,niin lasagnen kannattaa antaa vetäytyä n. vartin verran ennen syömistä, koska silloin se on parhaimmillaan :)

Ja eiku syömään :P  T: Kokintekele  :)






(pahoittelen, ettei kuvien laatu ole, eikä tule olemaan kovin ammattimaista,koska käytössäni ei ole tarpeeksi hyvää kameraa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti