keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Pekonipastaa

Tämä oli taas sarjassamme: "katsotaan,mitä saadaan aikaan" ja hyvää tuli :)

Parhaalla tahdollakaan tätä ei voi kutsua carbonaraksi, tai Miilunpolttajan spagetiksi,joten se saa nyt olla ihan vaan pekonipastaa, vaikka pastana onkin spagetti :)

Kastikkeeseen laitoin:

-4 pakettia pekonia (reiluina paloina ja kunnolla pienissä erissä ruskistettuna, rasvan otin talteen)
-sipulia
-punaista paprikaa
-herkkusieniä (kuivattuja löytyi kaapista)
-valkosipulia
-80g vehnäjauhoja
-80g pekonista irronnutta rasvaa, sekä voita
-n. 1l lihalientä
-mustapippuria
-chilirouhetta
-basilikaa,oreganoa ja timjamia

Ensin ruskistelin pekonit pienissä erissä ja keräsin irtoavan rasvan talteen siivilän läpi. Seuraavaksi kuullotin sipulin, paprikan ja valkosipulin ja jätin ne odottamaan sivuun.

Sulatin voin kattilassa, lisäsin joukkoon pekoneista irroneen rasvan, sekä jauhot ja vispasin nesteen joukkoon.

Sitten vaan pekonit, sipulit, herkkusienet ja paprika kastikkeen joukkoon ja mausteita maun mukaan.

Ja lisänä tässä oli siis ihan spagetti :) Annoksen päälle raastoin vielä juustoa :)

Terveisin : Kokintekele





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti