lauantai 26. tammikuuta 2013

Lauantai pöperöä

Meillä syödään aniharvoin alkuruokaa, mutta tänään oli aikaa ja kaappiin oli jäänyt palanen maalaisleipää, niin tein meille alkupaloiksi bruschetta-leivät.

Leikkasin leivän viipaleiksi, hieroin viipaleet valkosipulinkynnellä ja lorautin päälle oliiviöljyä. Sen jälkeen leivät pääsivät uuniin paahtumaan.

Leipien paahtuessa pilkoin rasiallisen kirsikkatomskuja, sipulia ja tuoretta basilikaa ja paistelin ne pannulla. Maustoin seoksen suolalla, pippurilla, sekä ripauksella sokeria. (ripautan sokeria kaikkeen,mihin laitan tomaattia, se korostaa tomaatin makua)

Kun leivät olivat paahtuneet, lusikoin niiden päälle tomaattiseoksen, jonka jälkeen ei tarvinnutkaan,kun alkaa syömään :)

Kuvan laatu jälleen heikko..Kännykällä jouduin tällä kertaa kuvaamaan  :(



Pääruuaksi paistoin viljaporsaan herkkupaistia, joka ei omasta mielestäni mitään gourmeeta ole, mutta etenkin lapset tykkää :)
Possun kaveriksi tein Hasselbackan perunoita. Mä rakastan perunaa kaikissa sen muodoissa,joten sitä syödään meillä aika usein. On kuitenkin kiva tehdä siitä erilaisia lisäkkeitä, ettei pääse kyllästymään.

Hasselbackan perunat on helppo valmistaa:

Valitse jauhoisia (uuniperunaksi soveltuvia perunoita)
Kuori perunat ja viillä niihin viiltoja niin, että perunan alaosa jää kuitenkin yhtenäiseksi -älä siis viillä "pohjaan" saakka.
Laita perunat uunipellille ja valele voilla, mausta suolalla.
Paista perunoita n. 180 asteessa parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen niiden päälle ripotellaan juustoraastetta, sekä korppujauhoja ja laitetaan vielä vartiksi takaisin uuniin.
Meidän tämän päivän pottuja olisi voinut ehkä paistella vielä aavistuksen pidempään,että olisivat saaneet kauniimman värin, mutta kaikilla oli jo niin nälkä, etten raaskinut ja kypsiä olivat,joten..   :)

Rehujen virkaa toimittivat tänään pitkät pavut ja pariisin porkkanat, jotka syntyvät,kun porkkanasta otetaan palloraudalla pyöreitä palloja.....  hahahaha....huijasin!! xD   Pakasteita molemmat: helppoa ja vaivatonta :)







Jälkiruokaakin noille lapsille pitänee tehdä,kun alkuruokaakin oli, mutta saavat hetken sulatella ensin. Kaapin perukoilla on joku paketti valmista appelsiinimoussea, jonka olen jostakin tarjouksesta napannut.. Se on sarjaa : "lisää vain maito" ,joten sen tekee nopsasti, tokikaan maku ei liene kaksinen :)





Lauantai terkuin: Kokintekele :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti